=========================preview======================
(ELEC101)[2008](f)quiz~ycchak^_10260.pdf
Back to ELEC101 Login to download
======================================================
(b) A logic circuit has 4 inputs ABCD and 1 output E. E is 1 when ABCD are 0000, 0010, 0110, 1000, 1001 and is 0 for 0001, 0011, 0100, 0101, 0111. 1010 to 1111 are dont cares. Design the logic circuit using ONLY NAND gates.
(a) Using Boolean algebra, show that
AB + (A +B) =AB
1n
Q
n
Q

(a) Write the truth table for the following JKFF. Hence sketch the waveform of Q. Q is 0 initially.



Answer --> Io = 1A
3. In the circuit , find Io .
Find also the power consumed or delivered by the 1A source .


Answer --> V2 = 7V
4. When R = 0., I3 = 14mA. When R = 1k., find V2.
I1, V1 and I2 are unknowns.
I2


I1
V1

Answer --> Io = 14mA
5. Use the Superposition Method to find Io .
20V

Answer --> Vo = 8/3 V
6. Use nodal analysis to find Vo .
2k.

Answer --> Vo = 2V
7. Use source transformation to find Vo .
3k.

-6V
1mA




Vo
4k.

2k.
Answer --> V1 = -56V

8. In the circuit, find V1. The dependent source (voltage
controlled voltage source) is equal to 4Vo and is in volt. .
12. 2.
Vo
V1

4.
4.5A
Answer --> Va = 110/3 V
9. Use node voltage method to find Va.
20V

Va 20.





20. 20.

5A 10V


80V

Answer --> Io = 15/4 mA
10. Use loop current method to find Io .
18V


Answer --> (a) Io = 5A, (b) Rn = 1 ohm
11. (a) If load = 2., use superposition method to find Io.
(b) Find the Norton resistance at terminals ab.
a


Answer --> Io = 1mA
12. Find Io.
3mA
1k.


5mA 6V
Answer --> Rth = 4 ohm, Rn = 4 ohm, In=8A

13. (a) Show that the open circuit voltage at terminals ab = 32V. Hence find the Thevenin equivalent at terminals ab . (b) Find also the Norton equivalent at terminals ab. (c) Plot I1 versus V1 .
b